Masivul Retezat, paseste in acest tinut de basm!

0
1992
masivul retezat

Masivul Retezat, un tinut de poveste, incarcat cu legende, atrage in continuare un numar semnificativ de turisti.

A venit timpul sa pasim în tinutul povestilor fascinante, despre primii oameni ai retezatului, lacuri, flacai viteji, domnite suave, haiduci, zmei înaripati, dinozauri pitici si chiar uriasi…. savureaza tot ce te înconjoara si vei fi un castigator!

În perioada 4 – 6 august va avea loc cea de-a cincea etapa a Campionatului National de Turism Montan “Stafeta Muntilor”, Trofeul Via-Retezat  organizata de catre Asociatia de turism montan Via-Retezat în Parcul National Retezat.

Structura muntelui Retezat prin forma sa plata da senzatia ca ar fi fost retezat, ceea ce în cultura romaneasca a dat nastere la multe legende si basme populare.

Anul acesta, participantii vor ajunge pe unul din cele 14 varfuri de peste 2500m din Carpatii Romanesti: Varful Papusa – 2508m, fiind al doilea varf ca înaltime din Masivul Retezat.

La ce activitati va puteti inscrie in Masivul Retezat?

Va puteti înscrie la activitati precum: raid montan (parcurgerea intr-un anumit interval de timp a unui traseu montan din zona), orientare, cultural, probe surpriza iar pentru experimentati CROSS TRAIL.

CROSS TRAIL – este o proba individuala la care se va concura pe doua categorii: Juniori si Junioare pana in 20 ani, Seniori si Senioare peste 20 de ani. Se puncteaza conform regulamentului SM.

Participantii se pot inscrie in functie de varsta si de experienta la una din cele sapte categorii de concurs: Elite, Open, Veterani, Juniori, Feminin, Seniori si Family – aceata fiind o categorie cu cel mai mare succes din acest an, in cadrul careia parintii isi educa copiii intr-un stil eco si ii invata pe acestia despre geografia tarii noastre prin joc.

Drumetia, proba mult asteptata de toti va oferi ocazia participantilor sa pozeze si sa filmeze cele peste 10 lacuri si tauri cat si creasta principala a Retezatului cu varfuri de peste 2400m altitudine : Retezat, Peleaga(2509m) si coltii Pelegii, Bucura, varful Mare, Custurii… ce vor putea fi admirate din creasta.

Pentru parinti si copii organizatorii au ales un traseu adecvat varstei lor: Stana de Rau – Taul Tapului.

Eveniment sustinut de: Muntii Nostri, Libraria Diverta Petrosani, Sindicatul Huila V.J.Paroseni, Mama Mia, Kadet Mountain Deva, Himalaya Brasov, Real Automotive N, Pensiunea Adriana Staja, Parcului National Retezat, Primaria si Consiliul Comunei Pui, Salvamont Hunedoara, Jandarmeria Montana Hunedoara, Marketing Romania si Focus Print.ro.

Tabara de corturi va fi amplasata in Valea Stana de Rau langa Refugiul Stana de Rau aflat intr-o poiana unde accesul se face pe jos, aflat la aproximativ 10 min de la zona de camping cu masini.

Participarea la acest eveniment este gratuita, pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati www.stafetamuntilor.ro .

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent7 idei de puzzle-uri din lemn care stimuleaza creativitatea copiilor
Scriu din plăcere și îmi doresc ca informațiile pe care le transmit prin articolele mele să fie de folos cât mai multor cadre didactice și părinți. Sunt absolvent al Facultății de Științe Economice, specializarea Marketing, tată a 2 copii, sportiv amator și pasionat de călătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here